Morotsfrallor
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • skål
  • dl
  • tsk
  • 2 timmar Tillagningstid 12 min Totala tiden 2 timmar 12 min Riktigt saftiga och mjuka frallor som är så goda att man kan äta dem precis som de är. Vår favoritkombination med dessa frallor är med lite smör, mozzarella och nyklippt krasse. De är väldigt enkla att baka och även om man är ny på att baka. Degen är lite klibbig och innehåller inte lika mycket mjöl som andra recept men det gör dem bara lite mer luftiga. När du rullar bullarna se till att mjöla händerna så fastnar inte degen i händerna och du behöver inte mängder med extra mjöl i degen. Prova gärna att kombinera med lite morotsjuice till. Författare: Mejas Mat Recept typ: Bröd Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 16 Ingredienser Bebis: ½ pkt jäst 5 dl vatten 2 dl vetemjöl 8 dl dinkel 3 morötter ½ dl solroskärnor Vuxen: ½ pkt jäst 5 dl vatten 2 dl vetemjöl 8 dl dinkel 3 morötter ½ dl solroskärnor ½ tsk salt Instruktioner Smula sönder jästen i skålen och häll i vattnet. Lös upp jästen helt i vattnet. Skala morötterna och riv dem fint. Häll i morötter och mjöler i skålen. Blanda samman till en deg och låt jäsa i 1½ timme. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl i degen, ca 1 dl Dela upp degen i 16 delar och rulla till bullar. Täck över med bakhandduk och låt jäsa i ca 20 minuter Pensla med lite vatten och strö på solroskärnor. Grädda i ugnen på 175°C i ca 12-15 minuter Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från (6 månader) 1 år ÅPZ! Nya rekommendationer från livsmedelsverket säger att man ska ta det lugnt med gluten och introducera långsamt och enbart ge mindre bitar i storlek av en munsbit i början. Många väljer att vänta med gluten tills 1 års ålder. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.