Häll av och spara kokvätskan. Smält margarinet, ha ner den finstrimlade purjon och rör om, tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Finhacka gul löken och vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar och skär stammen i mindre tärningar. Lägg i broccolin i kastrullen och häll på vattnet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna
Urläcker och krämig broccolisoppa med ost. Lättlagad och supergod. och på broccolisoppa utan ost HÄR. Hacka lök i tärningar och färsk broccoli i klyftor
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
4 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1) 8 - ca 9 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar 75 g fetaost 2 dl rotfruktschips Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Receptet hittade jag på baksidan av ICAs morotspåse, men då utan Gunnarshögs smaksatta rapsolja. Tog en privatlektion faktiskt, övade på carvingåkning då, och att ta mig ner snyggt
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.