1 paket jäst. 15 dl mjölk. 1100 g flytande smör eller vanligt. 10,5 dl ljus sirap. 10,5 tsk salt. 114 dl mjöl ev lite tillSmält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37grader
Denna kakan förknippar jag med min mormor, precis som Mazarinkakan. Den kvinnan kan baka. Jag ringer henne hur ofta som helst och får tips och nostagiska recept som ligger mig varmt om hjärtat
Min mormor var den snällaste människan som vandrat på denna jord tror jag. Utöver tunnbröden så bakade hon också jättegoda tekakor och här kommer receptet på dem
Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde. Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.