Ugn 175 grader. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan. Blanda torra ingredienser och rör ner det omväxlande med mjölken i smeten
Melting moments är spröda och delikata vaniljkakor fyllda med smörkräm. du behöver 2 kakor till en melting moment). 225 g hallon (eller vilket annat bär som helst). du behöver 2 kakor till en melting moment)
Hallelujah moment. Det är förstås ett par olika moment för att göra kakan men var och en är lätt att göra och sen klarar den sig rätt bra själv i ugnen
En gnutta tålamod får man ha och vänta ett par timmar mellan varje moment så att varje lager hinner stelna till ordentligt så man får de där läckra skikten bestående av de olika smakerna och färgerna som blir
Jag tycker det är enkelt att använda en matlagningspincett till alla momenten. Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet
Perfekt att förbereda och bara göra det sista momentet i ugnen när det börjar bli middagsdags. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 225 graders värme. 225 graders v
Krossa kexen i en mortel/matberedare/för hand (De här momenten gör barnen mer än gärna). Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Det här momentet kan ta tid, men det är helt klart det roligaste. De här godbitarna till tårtor är smaksatta med blåbär och choklad, och jag vågar nog påstå att de smakar lika gott som de ser ut
Detta moment kan med fördel göras dagarna före och sparas i kylen. Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max
Detta moment är kladdigt. Detta är ett sååå gott godis med marshmallows - Ni MÅSTE testa. Passar som julgodis - påskgodis - barnkalas - fredagsmys - eller en kopp kaffe
Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.