Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa chokladen i grova bitar. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Gärna kylskåpskall, kladdigt seg kladdkaka – finns liksom inget som slår det. Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassaReceptet räcker till en 24’ form150 g smör 3 dl socker 1,5 dl mjöl 3 ägg 1 dl kok marsankrämpulver1 g saffran – jag använde saffran från Saffran & Co100 gram riven mandelmassa100 g kanderade apelsinskal (Dr Oetker)Saft och rivet skal från en apelsinSätt på ugnen på 175 grader
EN KAKA. 3 dl mandelmjöl4 ägg100 g smör½ dl vispgräddeca 75 g sukrin eller sötströca 3 tsk (eller efter smak) santa maria pepparkakskrydda2 tsk bakpulvervaniljpulver eller några droppar stevia vaniljLite kokosflingor till formen
Saftig och luftig mjukpepparkaka med smak av choklad. För att krydda söndagen lite extra bakade jag idag en riktig hederlig klassiker nämligen en kryddig mjukpepparkaka med toner av choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.