16 bitar 200 g mörk choklad 200 g smör eller margarin 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g) Chokladglasyr 25 g smör eller margarin 1 dl vispgrädde 20 plattor aftereight Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Det är ingen hemlighet att jag älskar AfterEight. Jag använder alltid samma grundrecept som ger sådär perfekt krispiga kanter och en seg insida men aftereighten gjorde den sega insidan ännu segare
Kladdkaka medaftereight. Häll i en form med löstagbara kanter och ställ in i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. 25 g smör1 dl grädde20 aftereight bitarSmält smör och blanda ner grädde och aftereight, rör tills det är helt blandat, häll över den kalla kakan och ställ kallt
Idag lät jag mig inspireras av den smakkombinationen i en underbar cupcake med en seg browniebotten proppfylld medaftereight, toppad med en fluffig päronfrosting
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Servera med lättvispad grädde. Ta ut tårtan och täck den med chokladbitarna till glasyren och ställ in i ugnen i 3-5 minuter så att chokladen smälter. 175 g Aftereight. 100 g Aftereight
Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål tillsammans medAfterEight-choklad. Jag dekorerade mina med mynta och färska bär och serverade med en kula vaniljglass
Förra helgen bad jag Karin med bloggen Karins kök om tips på mjuka kakor, och hon kom med flera frestande förslag, men det jag föll för och tyckte skulle passa till helgens kalas var chokladkaka medAfterEight, och det receptet kommer här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.