Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat
Häromdagen fyllde ju min bror år, självklar stod jag för maten. kör in kakorna mitt i ugnen ca 15 min. smörgåstårta och hamburgare, choklad muffins fyllda med chokladfyllning, serverad med hallon och vispad grädde
Det blir i vanlig ordning mat blandat med minnen och däremellan matminnen. Julen började göra sig påmind när vi lagade till griskinder i lergrytan och satte smak med hjälp av glögg och därefter svängde samman en cheesecake som lös gul av saffran
Blev sugen på att prova en variant i min Crock-Pot. 800 g. och körde 30 min till. Lät det sätta ihop sig ca 30 min. Serverades med mer senap och bostongurka (ej i bild) 800 g falukorv. 30 min till
Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
höra av någon av er som läser att ni uppskattar mina tips. Mina kladdmuffins som ska bli platta och sega blev en aningen högre och lite fluffigare med steviasockret
Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
AntipastiBruschettaPrimo PiattoSpenattagliatelle med musslorSecondo PiattoSaltimboccaDolcePanna Cotta Bruschetta, 4 pers2 långa baguetter1/2 dl olivolja3 klyftor vitlök pressade (kan minskar, barnen tyckte att det var alldeles för starkt)6 tomater, som mixasSkiva bagetterna i 2 cm tjocka skivor och grilla i ugnen på båda sidor. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida. Lägg gelantinbladen i kallvatten under 10 minuter
Detta måste givetvis firas, och eftersom jag är ett cupcakesmonster av rang, som gärna ser att fyllningen är minst hälften av cupcaken i sig, så kommer härmed detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.