Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Brukar roa mig emellanåt med att ta reda på vilka recept som är mest klickade här på bloggen. Senast var i december och kan konstatera att det är samma tre recept som ligger kvar i toppen, med den populära Tuppkakan på första plats, medan tvåan och trean däremot har bytt plats
Min födelsedagstårta, mangomousse med mango bitar och kokosmousseSpacklad med vaniljsmörkrämAlla dekorationer är sugarpaste-flowerpasteAnnat gott fanns med
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineralersom vi behöver för att må som bäst. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Med ganska barnslig handstil har någon (min moster tror jag) skrivit ner tre olika recept på kokoskakor, kanske efter receptet på sidan intill som är skriven med vuxnare handstil
Under etiketten Fredagsfika Tips här i MinLilla Kokvrå finns 5 förslag på fika för dig som ska baka något till veckans fredagsfika. Zuleikatårta 12-15 bitar Botten4 äggvitor125g sötmandel 1,5 dl strösocker Kräm4 äggulor1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 dl vispgrädde75 g smörGör så härDu kan göra en tjock botten i en rund springform eller 2-3 stycken lite tunnare mandelbottnar på bakplåtspapperEn tjock mandelbotten. Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter2-3 mandelbottnar. Rita upp 2-3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper och smörj rundlarna med smör eller margarin eller gör som jag 2 rektanglar 18*24 cm Mal sötmandel och blanda med strösockerVispa äggvitorna till ett hårt skumVänd försiktigt ner nötter och sockerBred ut mandelsmeten till en botten i springformen eller fördela till 2-3 bottnar på bakplåtspappretGrädda mandelbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Ta ut och lossa försiktigt från pappretLåt svalna Lägg mandelbottnen/bottnarna på fat eller brickaBlanda ingredienserna till krämen i en kastrull Värm under omrörning - obs får inte koka upp När krämen blir runt 50-60 grader så tjocknar denTa krämen från värmen och häll upp i en skål och låt den kallnaKrämen kan smaksättas med rivet citronskal eller punsch. 12-15 bitar Botten. 125g sötmandel 1,5 dl strösocker Kräm. 1 dl strösocker
Av lasagneplattor-spill gjorde jag pastaremsorsom jag åt med köttfärssåsen som blev över. Det är så skönt att kunna äta sina favvo-rätter utan att få ont i magen
Hela Sverige bakar bakade sötebröd i veckan som gick, allt från bullar i paradbaket till wienerbröd i utmaningen, själv har jag bakat kanelsnäckor idag för kommande kalas
I vilket fall som helst är denna cheescake verkligen en ”de luxe-variant med extra allt”. När jag för några veckor sedan såg Roy Fares baka Snickers Cheesecake i TV-programmet Go’kväll så blev jag så sugen på att baka den jag också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.