Jag driver alltså matbloggen MinLillaKokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Brukar roa mig emellanåt med att ta reda på vilka recept som är mest klickade här på bloggen. Senast var i december och kan konstatera att det är samma tre recept som ligger kvar i toppen, med den populära Tuppkakan på första plats, medan tvåan och trean däremot har bytt plats
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler som vi behöver för att må som bäst. Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen
Under etiketten Fredagsfika Tips här i MinLillaKokvrå finns 5 förslag på fika för dig som ska baka något till veckans fredagsfika. Rita upp 2-3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper och smörj rundlarna med smör eller margarin eller gör som jag 2 rektanglar 18*24 cm Mal sötmandel och blanda med strösockerVispa äggvitorna till ett hårt skumVänd försiktigt ner nötter och sockerBred ut mandelsmeten till en botten i springformen eller fördela till 2-3 bottnar på bakplåtspappretGrädda mandelbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter
Låt vila ca 30 minuter. I lördags när vi hade vinprovningen hemma hade jag gjort en kall buffé eftersom vi skulle sitta ute i glashuset och var åtta personer
Min födelsedagstårta, mangomousse med mango bitar och kokosmousseSpacklad med vaniljsmörkrämAlla dekorationer är sugarpaste-flowerpasteAnnat gott fanns med
Låt svälla i 10 minuter. Grädda lasagneplattor, en i taget i ugnen, 150 grader, ca 9-10 minuter. Låt den puttra ca 30-40 minuter. Tillaga i ugnen, 200 grader ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.