Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa. I år kände jag för att ”piffa upp” den klassiska desserten en aning och kokade en kompott av mandarinsaft- och klyftor som jag toppade desserten med
Blanda proteinpulvret med vaniljpulvret och mjölken. Blanda ner keson och den hackade clementinen. Ta ut ur kyl/frys och vispa i ca 5 minuter tills det blir fluffigt
Finmixa jordgubbarna till en slät sås och smaksätt med lite sötströ. En av mina favoriter är en nyttig variant utav ris à lamalta med kall jordgubbssås och lite krispig müsli
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Ett annat alternativ är att du lägger ost och skinka emellanoch äter plättarna som en macka. Det lär väl vara ett av få sådana recept som hamnar här, men dessa plättar var helt klart goda och mättande
I går kväll skulle familjen äta köttfärssås ochspagetti (på ekologiskt majsmjöl) och jag kände att jag inte var särskilt sugen på kött, så jag tittade i skafferiet vad vi hade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.