Midsommarafton i rött och vitt-Jordgubbar med mjölk
Sannas Picknickkorg
Sannas Picknickkorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 17 stycken med både vuxna och barn.(Partytältet står på plats om solen skulle hålla sig borta) Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sill lunch med matjesill,gräslök och färskpotatis vid dukat långbord.Till efterrätt blir det jordgubbar i mängder upplagt på ett rött och vitt trevångsfat.Efter lek och stoj och kanske lite dans runt midsommarstången blir det fikatajm på eftermiddagen. 17 stycken jordgubbscupcakes kommer dukas upp på ett stort trevåningsfat och av tårtpapper har jag gjort cupcakewrappers till de små bakverken så att det ska bli extra midsommar romantiskt.På eftermiddag blir det lite fem kamp för de som vill och för den som vill får man ta en liten roddtur med båten en stund och till kvällen blir det grillat.På grillen lägger vi lax i foliepaket med citron och smör.Till det färskpotatis och romsås.Efter maten brukar ju barnen börja skruva på sig lite så då har jag förberett en liten ”barnmeny” och film som visas inne i stugan.På barnmenyn eller ”busmenyn” som den kommer heta kommer det att finnas popcornstrutar, karamellstrutar,chips , små burkar med dipp två olika sorter, morotstavar,läsk och saft.Senare på kvällen när det börjat skymma och det minsta barnen har somnat dukas det upp för ostprovning små marmorplankor förbereds med smakprov på 5 sorters ostar vindruvor och oliver och kex.Ostarna som ska provas är Prima Dona,Manchego,steffo ädel (rom),steffo ädel punch och så fransk brie.Det var lite av vår midsommarplanering. Jag gjort en liten somrig film av mina bilder med lite midsommarinspiration .(klicka på länken där det står Jordgubbar med mjölk nedan så kommer du till min lilla film.
  • 2011-06-30 jordgubbar med mjölk
  • Romsås
  • ingredienser
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 1/2 dl majonäs
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 halv burk röd kaviar
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.