Torsdag, upp tidigt för att ha kund men nu ska jag "passa" pappa då mamma ska till frisören. Medans pappa är här lagar jag mat och förbereder inför middagen som ska vara torskrygg med sås och potatismos, det är verkligen gott att göra allt i en form, så enkelt och smidigt
Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
Vi hade gäster alla tre dagarna i midsommar och det grillades förstås. Vid skolavslutningen fick jag en burk Rabarberchutney av en av skolbarnens mamma
Det tar sin lilla tid att laga en gratäng som denna, men man kan absolut göra den ett par dagar innan den ska ätas, för den blir bara godare av att stå till sig i kylskåpet
Sedan började jag förbereda midsommar-buffen till i morgon. Vad vore en midsommar utan ägghalvor, lägger alltid lite strimlad isbergssallad i botten så ligger ägghalvorna på plats
Glad midsommar till er alla. Innan vi susar iväg på midsommarfirande med små grodor, lekar, regn och hela det klassiska tjofräset stoppar jag in nosen här på bloggen och bjuder på en turbosnabb marängtårta
Till årets midsommar blir det i form av en cheesecake. Nuförtiden är det typ omöjligt för mig att fira en högtid för mig utan att äta vegansk skagenröra
Midsommar är en av de absolut ljuvligaste högtiderna. Brygglunch, jordgubbar, femkamp, dans runt midsommarstången, grillkväll och nattdopp står på menyn för vår del
Sommarens godaste kalla maträtt måste väl ändå vara Skagentårtan, garneringen kan man variera som man vill bara man håller sig till havets frukter, en maträtt som alltid blir uppskattad av gästerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.