Häll upp soppan i en portionsskål, häll av kräftstjärtarna och lägg i dem, garnera med gräslöken. 1385 g kräftstjärtar 0,5 lime, skal och saft 1 honungsmelon 1 tsk Sambal Oelek 0,5 tsk salt 3 dl turkisk yoghurt 0,5 dl gräslök, hackadLåt kräftstjärtarna rinna av, marinera dem med skalet och saften från limen och låt dem stå kallt
Melonsoppan serverades till förrätt med jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Melonsoppa. Vi var där en vanlig vardag, det var mycket folk och även musikunderhållning, något som vi inte är så vana med i Sverige kanske
Ev färsk mynta el citronmeliss. Skär det i mindre bitar och lägg det i en mixer tillsammans med citronsaft och eventuellt florsocker om melonen har för lite sötma
Äntligen fick vi lite sommarvärme hit till Stockholm, och eftersom det är melonsäsong gjorde jag en svalkande smoothie med honungsmelon och citronmeliss till mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.