1385 g
kräftstjärtar 0,5 lime, skal och saft 1 honungsmelon 1 tsk Sambal Oelek 0,5 tsk salt 3 dl turkisk yoghurt 0,5 dl gräslök, hackadLåt kräftstjärtarna rinna av, marinera dem med skalet och saften från limen och låt dem stå kallt. Dela melonen, ta bort kärnorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och mixa till en puré. Tillsätt Sambal Oelek, salt och yoghurt och mixa ihop allt en kort stund. Låt kallna i kylskåp. Häll upp soppan i en portionsskål, häll av kräftstjärtarna och lägg i dem, garnera med gräslöken.
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Kall Bearnaisesås. BBQ-sås med vitlök. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.