Mättande vattenmelonsalladmedfetaostoch gurka. Sallader med vattenmelon, gurka ochfetaost har blivit sommarklassiker för många och fungerar till exempel perfekt som tillbehör till grillat
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Till blev det krispiga rösti på sötpotatis ochfeta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Jag använde mig av Fontanas nya feta som är smaksatt med vitlök
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Skär hälften i klyftor och pressa resterande i en skål med olivolja till dressingen. Skala gurkan, halvera den på längden och skär i små bitar, halvmånar
Sparar både tid och pengar att inte åka hela vägen fram och tillbaka till stan två dar, plus att jag får sovmorgon förstås och kan hjälpa Johan lite med bokföringen i övermorgon, eftersom jag säkert blir helt klar med skoluppgiften på några timmar imorgon förmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.