Lax är ju bara för gott, och ungefär lika dyrt, men någon gång måste man ju få lyxa till det. Till den här röran spelar det ingen större roll vilken typ av lax det är, kallrökt, varmrökt, gravad eller stekt, bara att ta det man gillar bäst
Nyårsafton firades kungligt i vårt hem igår eftersom det dessutom råkar vara vår 2-årsdag. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Det här måste nästan vara det godaste jag någonsin bakat. Den är iaf definitivt den saftigaste, och måhända inte alltför nyttig, och trots att denhåller i evigheter i kylskåpet så varar den oftast inte särskilt länge
Den här söta soppan passar lika bra som gryta tillsammans med lite pressad potatis. Här hemma serverades den med ett salt, nybakat focacciabröd med fetaost
Lite tråkig presentation kanske, men smaken är det inget fel på. Ingredienser. 1 kg nötkött i bitar1 (50 cl) flaska Porter eller annan mörk öl1½ dl svartvinbärssaft1 dl kinesisk soya2 tsk timjan7 - 8 torkade enbär10 st hela pepparkorn2 st torkade lagerblad3 st krossade vitlöksklyftor2 st köttbuljongtärningar1 stor gul lök1 stor morotCa 1 dl vetemjölCa 2 dl grädde eller gräddmjölkSå här gör du
Den stora finalen på nyårsmiddagen blev en enorm cheesecake. Den första riktiga som jag har gjort och nu har jag fått blodad tand, sådana här blir det mer av
Just nu sitter jag hemma hos min far, jag spenderar påskhelgen uppe hos familj och släkt. Så det blir inte så mycket uppdateringar tyvärr eftersom jag har fullt upp med att besöka folk jag inte sett på ett par månader
Jag har dreglat över det här receptet ända sedan jag först såg det i Leilas A Piece of Cake (min bakbibel) så igår, när jag insåg att jag faktiskt hade alla ingredienser hemma för en gångs skull, gjorde jag slag i saken
Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk. Riset blir extra kladdigt, så som vi vill ha det, och smaken blir något extra
Vet ni vad. Jag satt och kikade igenom bloggen häromdagen och reflekterade över hur otroligt få inlägg jag gjort på sistone och hur otroligt många av sista tidens inlägg har varit lite negativa, och jag har nämnt att vi haft det ”lite tufft”
It´s a reallyreally grey dull sunday today and I can´t see anything lightblue at all in the sky today, actually when I had been out with the trash I decided n o t to go for a long walk by the river, it was soo chilly so I´ll stay in and give You something for You to do in Your Kitchen instead, and I also Welcome a new reader from Alaska today, hope You´ll enjoy it
Den här föll sambon i smaken. ca 15 st Ingredienser. 3 dl vetemjöl 3/4 maizena 3/4 florsocker 2 tsk vaniljsocker 150g smör 1½ msk sirap 1 dl vispgrädde ½ dl mjölk 150g blockchoklad 1 äggula Ev florsocker att sikta Så här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.