21 år
som gastric-bypass-opererad har det varit högt och lågt men det absolut tydligaste var/är att uppleva hur ens egna kropp sakta men säkert stänger av. Jag brukar likna det vid en ballong där man sticker ett litet, litet hål och sakta, sakta pyser luften ut och man känner sig mer och mer "trasig". Man går till doktorn med sina symptom och sina varför och mycket, mycket sällan får man några svar eller någon bekräftelse på vad man upplever. Man får höra: - Det finns inga fel. Vi hittar inget. Nej, vi vet inte vad det beror på, det du upplever.
Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet. Vispa äggula och florsocker fluffigt. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet
jag lade en picnicbog i kundkorgen och hoppades att jag väl hemma i köket skule kunna uppamma en smula kärlek och passion som kunde förvandla den vacuumförpackade köttbiten till en njutbar måltid
Värm upp olivolja och stek blomkål i 2 minuter i stor stekpanna, tills det börjar få färg. Häll på 1 msk smör plus vitlök och fortsätt stek en stund och sedan slunga i pinjenötter,brödsmulor, chili, parmesan
Denna variant är en helt nordisk uppfinning, i Finland äter man Makkara Stroganov till exempel, men "blott Sverige svenska falukorvar har" som Almquist så vackert diktade
Det är dags för mig att ta tag i den skonsamma kosten igen och öka på dosen motion. Jag gick ut hårt idag och startade upp det nya året med mitt mål att äta mer vegetariskt och lagade en vegogryta till lunch
Jag hoppas verkligen att det är uppehåll på lördag när vi ska ha fest. Och inte när jag har fest. -) Idag i höstrusket bjuder jag på grova rågkakor, för det passar så bra till en kopp med varmt te
Pensla dem med uppvispat ägg. Igår gjorde jag piroger. Som fyllning hade jag kycklingfärs kryddad med paprika, vitlök och chili sedan hade jag även i rödlök och ost
Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.