Dessa puppies blir klara på ca tre veckor och ska ätas med en skopa glass. Anette som fick dessa, hälsar även att det blev en väldigt god drink av spadet tillsammans med Loka jordgubb/ananas
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat
Servera till desserter eller till våfflor med vispad grädde. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen
Mascarponekräm. Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Vispa upp grädde med socker och vanilj. Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innan servering
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
koka ihop rödvin med socker och vanilj, häll på urkärnade körsbär och låt vila över natten i kallt. Njut med en bit chokladkaka, vispad creme fraiche eller grädde, mums
Om man inte har turen att ha ett eget bigarå/körsbärsträd hemma, (eller som vi, har ett som endast gav tre stycken små stakars bigaråer i år) så är faktiskt de man kan köpa underbart goda de med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.