INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, tills de är torra inuti. 2 ägg. 2 dl socker. 3 1/2 dl mjöl. 2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. 1 1/2 dl grädde. 2 st Mars
2dl Kallt vatten2dl Vetemjöl1msk Bakpulver1tsk Vaniljsocker1 nypa saltMarsVispa ihop alla ingredienser och doppa halverade marschoklad i smeten. 2dl Kallt vatten. 2dl V
4 port10 st medelstora potatisar200 gram grekisk fetaost2 st soltorkade tomater20 st svarta oliver utan kärna3 dl matlagningsgrädde1 msk tomatpuré2 st vitlöksklyftor, pressade1 nypa salt + peppar4 dl riven lagrad ostSkala och klyfta potatisen. Gratinera 225 grader i ca 45 min Och tzatziki är ju så himla gott
Ni vet de där som finns i 8-pack i frysen i affären, med både Mars, Twix och Snickers-smak. Räcker till ca 16-20 personer. 2 ägg. 2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker. 1,25 dl socker. 2 dl vispgrädde. 2 dl standardmjölk. 2 dl Vispgrädde. 20 gram smör. 150-200 g mörk choklad till dekorering. Smörj en form med flytande eller smält margarin, ca 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Hacka 2 Mars bars och häll i dem i glassblandningen. Smält mörk choklad i ett vattenbad, ca 150-200 gram. 2 ägg 2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker
800 g färsk lax utan skinn och ben, gärna mittbiten200200 g färsk bladspenat150 150 g parmesanost, färskriven3 3 dl vispgräddesaltpeppar från kvarnsmör till formenTag bort stjälkarna på spenaten. Ställ in formen i 175 grader varm ugn och baka laxen i 20 minuter. 200200 g färsk bladspenat. 20 minuter
1½ dl socker1½ dl ljus sirap8 dl cornflakes200 g jordnötssmör200 g ljus blockchokladSmält samman socker och sirap i en kastrull. 200 g jordnötssmör. 200 g ljus blockchoklad
Idag fyller jag 25 år. Botten2 ägg1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker50 g smör1 dl mjölkFyllning1 liter citron sorbet2 dl lemoncurdMaräng3 äggvitor1 dl strösockerSmörj en en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll i formen och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Grädda tårtan i övre delen av ugnen i 250 grader i ca 3 minuter, eller tills marängen blir gyllenbrun. 2 ägg
600-700 g lammbog400 g lök4-5 stora morötter2 hela skalade vitlöksklyftorolivolja2 msk paprika2 lagerbladrosmarinpersiljaSalt och Peppar1 burk hela tomater300 g haricoverts ca 5 dl vatten(serveras med gremolada)Skär kött och grönsaker i stora tärningar. Låt stå och puttra ca i 1½-2 timmar på spisen. 2 hela skalade vitlöksklyftor. 2 msk paprika. 2 lagerblad
2 Fläskkotletter1 Kycklingfilé1 Köttbuljongtärning1 Burk krossade tomater3 st Charlottenlökar, hackadeca 2 dl matlagningsgrädde7-10 st Prinskorvar1 pkt Bacon, knaperstektsalt och pepparsmör att steka iSkär kycklingen och fläskköttet i bitar. 2 Fläsk. ca 2 dl matlagningsgrädde
ca 15 bitar150 g smör4 dl havregryn2 dl kokosflingor1 dl strösocker1 dl råsocker2 msk honung1 tsk bikarbonatSätt ugnen på 150 grader. häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun
PastaEn knippe sparrisKeldas sparrissoppa2 st schalottenlöksaften från 1 limeparmesansalt&pepparHacka & stek löken, häll i soppan och sen saften från limen, krydda med salt och peppar. 2 st schalottenlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.