Lyft över glace aufourerna på assietter och servera genast 50 g smör. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder
an gjorde vi glace aufour med en knäckig havrebotten och hallon. När jag hade hemkunskap i 8. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Njut av min Glace AuFour i kvadrat. För mig är Glace aufour en klassiskt efterrätt från 70 och 80-talet, en härlig kombination av varmt och kallt, mjukt och hårt
till Dessert gjorde jag Glace aufour för första gången. Glace aufour kallas även för glassbomb eller baked alaska, och är en tårtbotten med glass ovanpå som är täckt i marräng och körd i ugnen
Jag bara måste slå ett slag för den gamla klassikern glace aufour. Det enda som behövs till glace aufour är glass, (köpeglass går såklart prima) en skvätt sprit, lite socker och äggvita
Montering av glace aufour. Mandelbotten. 1. Kavla ut mandelmassan till ca 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut i 65 mm runda ringar eller en storlek som kan passa som botten till dina portionsformar (dvs som har samma mått som överkanten på skålen)
Tina bären. Varva müsli och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt lite socker under vispningen tills marängen tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.