Jag blev bjuden på en chili/pulled beef på högrev som bland annat smakade chili/choklad/spiskummin. Jag ville gärna få ihop en sådan rätt själv, och här är resultatet. Till cirka 6 portioner
1 kg
högrev
2 stora
lökar, gula eller röda
4 vitlök
solo (eller ca 1 hel mindre vitlök)
2 tsk
chiliflakes
1 msk
spiskummin
1,5 msk
kakao
2 tsk
kanel
2 lagerblad
1 tsk herbamare
2 dl
vatten
1 dl
rött vin
1 msk
tomatpuré
1 tetra
krossade tomater (390 g)
Smör till stekning
Till servering: Cream fraiche, Snabb avokadoröra/guacamole, grönsaker som sallad, tomat, lök.
Pulledbeef i gryta, inlagd rödlök, surdegsbröd, saltgurka. Pulled pork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Pulledbeef. Servera tortillabröden med en fyllning av pulledbeef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri)
Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulledbeef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Pulledbeef i pitabröd med vitlökssås. Nu var det återigen dags att göra pulledbeef. Jag serverade pulledbeef i pitabröd tillsammans med sallad, rödlök och tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.