Pulled beef med asiatisk touch
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 670 g högrev
  • 12,5 klyftor vitlök, hackade
  • 11 gul lök
  • 11 dl tomat ketchup
  • 11,5 msk chipotlepasta
  • 11 msk farinsocker
  • 11 msk spiskummin
  • 11 citron, juice
  • 11 tsk salt
  • 11,5 krm svartpeppar
  • 11,1 dl risvinäger
  • 16,3 msk fisksås
  • 11 liten citron, zest
  • 12,5 tsk socker
  • 10,5 chili
  • 12 msk koriander, färsk grovt hackad
  • 10,5 rättika
  • 10,5 gurka
  • 11 chili
  • 12 salladslök
  • 14 blad isbergssallad, 
 (som en handflata)
  • 12 nävar jordnötter
  • 14 msk koriander
  • 1 Pulled Beef670 g högrev 2,5 klyftor vitlök, hackade 1 gul lök 1 dl tomat ketchup 1,5 msk chipotlepasta 1 msk farinsocker 1 msk spiskummin 1 citron, juice 1 tsk salt 1,5 krm svartpeppar
  • 1 Sås1,1 dl risvinäger 6,3 msk fisksås 1 liten citron, zest 2,5 tsk socker 0,5 chili 2 msk koriander, färsk grovt hackad
  • 1 Fyllnad i salladsbladet0,5 rättika 0,5 gurka 1 chili 2 salladslök 4 blad isbergssallad, 
 (som en handflata)
  • 1 Topping2 nävar jordnötter 4 msk korianderPulled Beef
  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala löken, skär i skivor. Blanda ketchup och chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft. Bred på köttet. Lägg lök och vitlök runt om köttet. Täck med lock och tillaga i ugnen i ca 4 timmar. Dra sedan isär köttet med gaffel. Sås
  • Mät upp och blanda risvinäger, fisksås, citronzest och socker. Rör till sockret löst sig. Dela chilin på hälften, ta den nedre delen av chilin och skiva den tunt. Lägg i såsen. Grovhacka koriandern och tillsätt även den. Fyllnad i salladsbladet
  • Skala rättikan och skiva den på längden i tunna skivor ca 3 mm tjocka. Lägg sedan skivorna på varandra och skiva i ca 3 mm långa strimlor. Skala gurkan och dela den i två delar, gröp ur den med en sked. Dela på två igen,på längden, och skiva ca 3 mm strimlor. Ta chilin, skiva den tunt så att du får tunna ringar. Skölj salladslökarna, skär även dessa i tunna ringar. Blanda alla ingredienser i en skål. Dela upp fyllningen mellan de fyra salladsbladen, se till att du tar salladsblad med bra styrsel. Rätten ska vara max tre tuggor, så bladen får inte vara för stora. Servering
  • Placera det trådiga köttet i varje salladsblad, ovanpå fyllningen. Grovhacka jordnötterna och koriandern som du sedan strör över köttet. Häll på ca 1 msk av såsen på varje fyllt salladsblad. 
 Ät förrätten med händerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.