Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala löken, skär i skivor. Blanda ketchup och chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft. Bred på köttet. Lägg lök och vitlök runt om köttet. Täck med lock och tillaga i ugnen i ca 4 timmar. Dra sedan isär köttet med gaffel. Sås
Mät upp och blanda risvinäger, fisksås, citronzest och socker. Rör till sockret löst sig. Dela chilin på hälften, ta den nedre delen av chilin och skiva den tunt. Lägg i såsen. Grovhacka koriandern och tillsätt även den. Fyllnad i salladsbladet
Skala rättikan och skiva den på längden i tunna skivor ca 3 mm tjocka. Lägg sedan skivorna på varandra och skiva i ca 3 mm långa strimlor. Skala gurkan och dela den i två delar, gröp ur den med en sked. Dela på två igen,på längden, och skiva ca 3 mm strimlor. Ta chilin, skiva den tunt så att du får tunna ringar. Skölj salladslökarna, skär även dessa i tunna ringar. Blanda alla ingredienser i en skål. Dela upp fyllningen mellan de fyra salladsbladen, se till att du tar salladsblad med bra styrsel. Rätten ska vara max tre tuggor, så bladen får inte vara för stora. Servering
Placera det trådiga köttet i varje salladsblad, ovanpå fyllningen. Grovhacka jordnötterna och koriandern som du sedan strör över köttet. Häll på ca 1 msk av såsen på varje fyllt salladsblad. Ät förrätten med händerna.
Förvara i burk med lock. Gårdagens mat kom från den listan, nämligen pulled pork. Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt
Pulledbeef är samma sak som pulled pork men med nötkött istället för fläskkött. Man tar två gafflar och drar isär allt kött och sedan kan man äta det exempelvis som jag gjorde med sallad och kebabsås
Gnid in köttet både på ovan- och nedansidan med marinaden och lägg i en ungssäker form. Man har ju hört talas om Pulled Pork från amerika, men hade nötkött på frysen så gjorde det istället och det blev superbra
Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Servera tortillabröden med en fyllning av pulledbeef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri)
Nu är det dags att servera pannkakorna medpulled pork och övriga tillbehör som passar dig. Häll ½ dl vatten i formen och täck med lock eller aluminiumfolie
Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulledbeef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Det bästa medpulledbeef är att man kan äta det med massor av olika goda tillbehör. Förra helgen gjorde vi det och åt tillsammans med cole slaw, avokadoröra, grönsaker och paleobröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.