Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i köttet. När potatisen är klar är det bara att grilla köttet eller steka det, direkt från marinaden bara några minuter
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
Vi grillade fläskfiléoch jag gjorde en marinad med bla ingefära, vitlök och madeira i. Visst är det smidigt att köpa en färdig grillolja och det finns många goda i butikerna
I receptboken Till grillat får vi tips och idéer till våra grillmiddagar, från fördrink, tilltuggochmarinadertill matiga rätter, såser och spännande sallader
Även de grillade tortillarullarna med guacamole och mozzarella hämtade jag därifrån. Jag hittade receptet i Lisa Lemkes utmärkta bok "Till grillat" som jag köpte i somras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.