MankerBeerand Food. Börja med att förbereda grillen för indirekt grillning där du har kål på halva grillen, för på den sidan utan kål ska kycklingen ligga, på andra sidan ska salladen göras
Allt du behöver är en bit nötkött, valfri marinad (i denna batchen på bilden hade jag teriyakisås, chiliflakes, ingefära, vitlök och svartpeppar men senare har jag använt bland annat BBQ-sås och det funkar finfint det med), en ugn och mycket fritid
Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Pressa de kokta potatisarna och blandamed äggen, krydda med salt & peppar. Egentligen vill jag bara tipsa om att prova röktsidfläsk till lite nystekta potatisbullar istället för det vanliga rimmade fläsket
Väl tillbaks från landet var det hög tid att ta hand om sidfläsket från i måndags. Dagens bacon kommer jag nog inte använda som huvudingrediens utan snarare som smaksättare i grytor, sallader och liknande
Snitta sidfläsket och fyll med smeten. 400 g röktsidfläsk. Lägg på oljad form i ugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g röktsidfläsk
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund
Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
Blanda ihop olivolja, vinäger, senap, vatten. Sallad medvarmrökt lax, färskpotatis och röktsidfläsk. Lägg över potatis, sidfläsk, varmrökt lax i bitar, ärtskott och hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.