Mangoldpaj med fetaost och valnötter
Na
Na
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Börja med degen. Mät upp de båda mjölsorterna i en bunke och finfördela smöret snabbt däri med fingertopparna. Tillsätt salvia, parmesan och vatten. Arbeta hastigt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  • Skölj mangolden och dra bort de grövsta trådarna. Strimla grovt och förväll i 2 minuter i kokande saltat vatten. Låt rinna av och krama ur vätskan.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och låt rödlöken fräsa sig mjuk utan att få färg. Tillsätt vitlök och mangold. Salta och peppra och slå på vitt vin. Låt puttra i 10 minuter.
  • Vispa ihop ägg, grädde, muskot, cayenne, salt och peppar till en äggstanning.
  • Smörj en pajform (cirka 23 cm i diameter) och tryck ut degen. Nagga den i botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Fyll skalet med mangoldfräset. Bryt över fetaost och strö över valnötterna. Slå på äggstanningen och grädda mitt i ugnen i 225 grader
  • i cirka 25-30 eller tills fyllningen stannat och fått fin yta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.