Pyssla ihop en fin förpackning, och fyll den med godbitar. Min födelsedagslåda innehöll denna gång mandelkakor med wienermandel och chokladfyllning, samt halvmånsformade strass med choklad
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Först ut av recepten från midsommaren får bli den saftiga och goda Mandelkakan. Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om
Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget
Några plommon lyckades jag i alla fall skrapa ihop till den här enkla och jättegoda mandelkakan. Bred ut mandelsmeten i en pajform, lägg ner plommonen med skalsidan uppåt, strö över råsocker
i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna. Fyll en sprits med glasyren och ringla i tunna ränder över mandelkakorna i valfritt mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.