Först blev det kombinerad tentafest och födelsedagsfirande i torsdags, i fredags tog jag mig till Göteborg och gick på halloweenfest med ett härligt gäng bestående av ingenjörsstudenter och igår gick jag direkt från tåget till nästa fest
Jag fick i Naturalbox (septemberboxen) med en påse Cassavachips från Renée Volatire. Från det att jag kom innanför dörren tog det mig ungefärr 1 minuter innan jag slet upp påsen och provade
Det har bidragit med konskvenserna att julkänslorna inte har varit så makalöst stora för min del. Så mer sådant ska jag hinna med dessa två dagar som är kvar så att alla julkänslor hinner ifatt mig
Toppa kesokvargen med hallonsylten och crunchet. Hacka några valnötter och mandlar, torrrosta på högvärme i en stekpanna (håll noga koll), sista minutrarna rosta även med någon msk havregryn och sista minuten några tsk kokosflingor
Blanda mandeln med florsocker och bakpulver. Blanda försiktigt ner äggvitan med stora luftiga tag. Forma med hjälp av 2 mjölade teskedar bollar, som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper
En kladdig variant av hampabollarna med banan och chokladsmak, väldigt smaskiga. Mixa allt väl i en blender eller matberedare och rulla till bollar med blöta händer
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör och olja. Mandelbollar. Relaterade Mandelbollar. Detta är ett nytt favoritrecept här hemma, receptet fann jag på Kung Markattas hemsida
Blanda sedan samman ingredienserna till dressingen och ta ut blomkålen från ugnen (skall gå att trycka en gaffel genom buketterna, men fortfarande med lite motstånd)
Kryddar man med kryddpeppar blir smaken väldigt julig. Vill man ha dem på julbordet så gör dem med fördel dagen innan och spar stekningen till aktuell dag
Jag har startat morgonen med müslibak. Crunchig, söt och god. Det godaste med müsli är ju frukbitarna som ofta är alldeles för få, russin brukar det finnas i överflöd, men det är ju de andra frukterna som är godast
Förvara sedan müslin i en burk med tättslutande lock. Nu i sommartider brukar frukosten spela en central roll då det äntligen finns tid att sitta ner tillsammans och njuta
Australian crunch är en kaka som brukade serveras som efterrätt i engelska skolor, tillsammans med knallgrön mintsmakande vaniljsås (mintcustard), kan inte bestämma mig för om jag tycker det låter gott eller inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.