Tänkte bara kika in en sväng för att bjuda er på ett nytt gott recept. Här hemma njuter vi av semestern och solen för fulla muggar, men ett inlägg här på bloggen med lite smarrig mat skadar ju inte, eller hur
När man smakar på mandarinklyftan känner man lite syrlighet och sötma från mandarinen, den mörka chokladsmaken och en liten saltsmak som passar bra ihop med chokladen
Mandariner i lag. Mandariner i lag. Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Detta receptet har jag fått av en av mina arbetskollegor och det är en härligt välsmakade gratäng där ris och kassler samsas tillsammans med en smarrig sås med smak av chili som bryts av perfekt mot den fräscha smaken från mandarinerna
2 st mandariner. Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen
Här kommer en härlig sallad jag hittade recept på i senaste Elle mat & vin. Det gå bra att ersätta kyckling med lax men det blir då givetvis mer points
En kaka med lite mera tuggmotstånd pga. mandelmjölet och polentan. Jag gillar den grövre konsistensen kakan får, men samtidigt är den len i smaken av ricottan och fräsch av citrusfrukten
Här presenteras helgens tårta, ljuvlig vaniljmousse med söta mandarinklyftor som legat i lag, i kombination med Mariekex botten (som iofs inte ligger på botten), & med ett chokladband runt tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.