) Manchego DO Valdehierro (den finaste) finns med i ostprovarbrickan från Falbygdens Ost tillsammans med Appenzeller Extra och Gruyère Reserve från Schweiz
Här kommer jag med ett recept som passar väldigt lämpligt när ni ska göra er egna tapas hemma. En bit manchegoost3-4 msk olivolja2 tsk vitvinsvinägerNågra nypor flingsalt1 tsk torkad timjanSkiva osten i kuber och lägg i en skål
Servera med smörstek ägg och smörstekta krutonger. Pisto manchego LCHF 3 port. Tärna skinkan och korven och stek på medelvärme i ca 5 minuter. Låt den puttra med paprikan och löken under lock i 25 minuter. Pisto manchego LCHF 3 port 100 g rökt skinka i bit
Manchego. Manchego - Källa Wikipedia. Manchego är en spansk hårdost gjord på fårmjölk. Typiskt för Manchegon är halmmönstret i skorpan som finns kvar efter pressningen
Lägg på sardellerna, hyvla över manchegoost och plocka över några oreganoblad. Finriv det yttersta gula skalet av citronen och blanda upp det med olivolja och oregano
½ dl riven manchego (eller parmesan). Bland det godaste som finns är grillad majs med kryddad majonnäs och massa riven ost som får halvsmälta på den varma majsen
Här var det typ Manchego pollenta med sobrasada de porc negre. Manchego – vanligast kanske är att man öser ner parmesan i Pollentan – här var det istället den ack så goda spanska Manchego (åk till La Mancha i Spanien och ät tills du storknar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.