Värm ugnen till 175 °C. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar
Oreofudge. Detta receptet är ett nytt för iår. Det är verkligen hur enkelt som helst och man kan nog testa att byta ut Oreon mot mycket annat roligt för variation
Nougatpraliner. Nougat, nötter, choklad och krisp - vad kan gå fel. Skär små rutor så blir det som en liten pralin som smakar ganska likt den i Aladdinasken
Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
I fredags hade jag idétorka på förrättsfronten. Jag tycker att jag börjar snöa in på mina gamla vanliga förrätter och frågade därför efter lite inspiration
Vi är två bröder som av någon anledning älskar att laga mat. Vi skulle inte platsa i sveriges mästerkock, vi jobbar inte med mat och vi vill inte påstå att vi lagar bättre mat än någon annan
Idag till kvällsmat blev något som var väldigt lätt att göra, gillas, och som blev väldigt gott. Känner inte att jag offrar något, bara att jag får äta världens godaste mat och dessutom hålla vikten
TGIF. Första arbetsdagarna på jobbet har förvisso varit riktigt lugna och vi har haft få barn, men man måste ju ÄNDÅ gå upp tidigt på mornarna och efter 4 veckor med sovmornar känns det tungt
Mixa solrosbrödet i en matberedare. När vi var och åt julbord i början av december smakade jag för första gången på en rödlökscheesecake och jag säger bara jösses vad gott det var