Skrivet i. För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Skrivet i. När manhar den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant). Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
Men jag har även gjort en med passionsfruktskräm, jordgubbar och rostad mandel, Limekräm med marinerade jordgubbar och vaniljgrädde och så klart min allra älskade favorit drömtårtan
Skrivet i. När manhar en favorit - Sommarbärcheesecake. Fast jag brukar variera toppingen och de senaste dagarna har jag gjort en jordgubbscoulies (jordgubbssås) som också bryter av fint mot den söta fyllningen
Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Skrivet i. När man bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel och har hela helgen framför. Idag blev det en man-tager-vad-man-haver-kaka, ihoprörd i all hast då jag inte hade något inplanerat i bakfickan
Skrivet i. När manhar en budapest med hallon att servera. En traditionell budapestbakelse innehåller vaniljgrädde och mandarinklyftor men jag använder mig av hallon i stället, sommaren till ära
Skrivet i. När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Ett inte så vanligt bär - i alla fall för mig - än mindre i bakningssammanhang
Så har du liksom jag ett gäng äpplen över så rekommenderar jag detta recept å det varmaste. Äpplena. Jag plockar och plockar men korgen är lika välfylld ändå
Skrivet i. När man planerar hemfärd och har bakat en Margaretatårta till Magdalena. Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan när man hellre har velat njuta av det fina vädret
Harman ingen mjölksyrekultur kan man hoppa över det steget, det ska gå ändå. Det där lät bra tycker jag, för jag har varit rädd att jag skulle göra fel och få ner dumma bakterier i mina burkar
Egentligen är väl inte kakor det man tänker närmast på i sommarvärmen. Den har nämligen hängt på en galge en helg i juni här hemma, så jag har fått en tjuvkik
Lite ha jag ju faktiskt gjort så det kommer att komma lite inlägg här framöver, till helgen får ni bland annat läsa om efterrätterna som jag gjorde på nyår, bättre sent än aldrig heter det ju
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.