Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
smör att steka i1 röd paprika2 morötter½ purjolök1 gul lök1 vitlök2 st fiskbuljongtärningarca 1 liter vatten1 burk krossade tomater2-3 dl grädde2 dl vitt vin1 pkt saffran(+ lite extra gurkmeja för extra sting i färgen)timjanbasilikasaltgäddatigerräkor(jag hoppade över musslorna och sellerin för vi kommer inte så bra överrens)Hacka alla grönsakerna
Men ska det va gott - ska det va fett. Min kärlek tipsade mig om denna supergoda kaloribomb. och självklart glömde jag min kamera hemma när jag skulle göra iorning detta underbart goda tipset hemma hos min kärlek
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Gör så här. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapperRör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Goda munsbitar där spröd mördeg möter krämig Nutella. Ca 20 små. 150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker3 dl havregryn1 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker
Har precis avnjutit en god middag med min kärlek och hans föräldrar. Riktigt smarrigt. Tur att dom kunde komma med så kort varsel, hade ju nästan varit lite sorgligt att inte passa på att bjuda in matgäster när man bjuder på nåt så lyxigt som rådjur
Provade göra mos på den konstiga cassavaroten jag köpte i Uppsala. Smakade lite majs om den. Men den var samtidigt trådig och konstig, så det var inte alls gott
Grymt god fisk. Verkligen. Absolut en favorit, så himla smakrikt kött. Och ändå så bara kokade jag fisken med salt, och sen lite flingsalt och peppar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.