Mina recept har inte gått in på hitta recept under 2013. Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaskapollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKAPOLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaskapollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre. 1/2 dl mjölk eller grädde, ungefärsalt, svartpeppar Sätt först på skalad potatis i bitar och blomkålsklyftor i vatten som knappt täcker potatisen. Runda av med ungefär 1/2 dl mjölk eller grädde. 2 dl vatten. 10-20 brytbönor eller. 1-2 cm röd chili. 1-2 tsk maizena. 1/2 dl mjölk eller grädde
Grädda i cirka 25 minuter, testa med sticka, den ska vara något kladdig. Värm vatten och strösocker i en kastrull till 121 grader. När sockerlagen är 121 grader, häll ner den i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning på full effekt. 250 g frysta hallon. 2 ½ dl strösocker. 250 g frysta hallon. 2 ½ dl strösocker
För en evighet sen frågade en annan vän mig om inte jag skulle testa göra baked alaska (aka glace au four) någon gång och har hela tiden haft det i bakhuvudet
400g torsk eller kolja2 gula lökar1 purjolök2vitlöksklyftor2 fiskbuljongtärningar1 burk krossade tomaterca 1 liter vatten2 krm cayennepeppar1 tsk salt2 dl vitt vinlite smör och olivolja att steka iaioli till serveringBörja med att skiva löken, som du sen steker i lite olja och smör. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 2 fiskbuljongtärningar
rådjursköttsteklök, ca 5 stvitpepparkorn, ca 5 stenbär 4 stlagerblad 2 st (från min egna planta. )rödvin, några decilitersoyalite gräddenymalen svartpepparsaltsmör att steka i2 tsk rödvinbärsgelé2 st morötter, skivadekantareller ca 2dl2 vitlöksklyftorBörjade med att steka köttet och löken, sen var det bara i med resten och låta stå och puttra i ca 1½ timme. 2 st. 2 tsk rödvinbärsgelé. 2 st morötter, skivadekantareller ca 2 dl. 2 vitlöksklyftor
Grymt god fisk. Verkligen. Absolut en favorit, så himla smakrikt kött. Och ändå så bara kokade jag fisken med salt, och sen lite flingsalt och peppar på
ca 4 port400g kapkummelca 100g tigerräkorca 1½ dl kokosca ½ dl russin2 msk gurkmeja2 dl matlagningsgrädde1 gullök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 tsk sambal oeleksmaka av med saltsmörStek löken, blanda sen bara i resten av ingredienserna förutom fisken
1 pkt stillahavssrödfisk (ca 5 filéer)potatislite muskotnötsalt och pepparsmörca 2,5 dl vitt vinca 2 dl grädde½ fiskbuljongtärninglite vittpepparca 3 msk vetemjölJag började med att koka potatisen, sen gjorde jag potatismos av det. En liten tetra med 3 dl vitt vin på systembolaget kostar 21 kronor. det smakar mycket bättre2. In i ugnen i 200 grader, ca 30 minuter, eller tills potatisen fått lite fin färg. ca 2,5 dl vitt vin. ca 2 dl grädde. 21 kr. 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.