Dennasmulpajsvariant, med havretäcke, är en av våra favoriter. Jag hade lite frysta äppelklyftor som jag villebli av med och då passade det ju bra att använda dem i en mumsig paj
några droppar citronarom. några droppar citronarom. 1400-500 g (0,8-1 liter) jordgubbar ev. ca 1 msk potatismjöl 2 st ägg 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl crème fraiche eller 3 dl turkisk yoghurt eller en blandning av turkisk yoghurt och crème fraiche ev. 0,5 st rivet skal av citron eller ev. 1400-500 g (0,8-1 liter) jordgubbar ev. ca 1 msk potatismjöl. 12 st ägg 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker. 13 dl crème fraiche eller 3 dl turkisk yoghurt eller en blandning av turkisk yoghurt och crème fraiche ev. 0,5 st rivet skal av citron eller ev
100 g margarinalternativt smör. 12 msk ljus sirap. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingrediensernatill pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitti ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.