Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Jag valde att göra tvåfärgade macarons, rosa och vita. Och sött. Macarons är något så otroligt gott. De sprack lite runt kanterna, blev inte helt släta och så fick de inte riktigt den fina "foten" macarons egentligen ska ha, men det är svårt det här med macarons
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Ett härligt bondbröd med solrosfrö, linfrö och kummin. Hur man gör surdegsgrunden och förvarar den kan ni läsa i mitt inlägg ”Surdegsgrund samt baka med surdeg”
Och de är verkligen fantastiskt goda. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Strimla morötterna och paprikan. Stek morötter i olja tills de fått fin färg och blivit lite mjuka. Häll i grädde, paprika, crème fraiche, saffran och tomatpuré
Jag kan avslöja att tårtan var väldigt god och blev mycket uppskattad av såväl mamma som gästerna. Idag, på självaste Nationaldagen, fyller min mamma år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.