Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Mördegskakor som verkligen är så goda. )Fyll med vad du gillar eller det du har hemma. Läs även andra bloggares åsikter om Smördegskakor, Fyllda kakor, Ernst, Sylt, smörkräm, tropiksylt, Jordgubbssylt, lemoncurd
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Klä en liten form med bakplåtspapper och häll ner smeten i den. De här små goda nougatbitarna kan man göra vilken dag som helst, det måste inte ätas just på julafton
Så vansinnigt god nougat fudge. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart. Kokas till 121 grader, mät med termometer. 250 gr nougat. 250 gr nougat
Fyll hålet med hallonsylt. Färga strösocker med karamellfärg. Rulla småa bollar, tryck med en gaffel. Efter gräddning av kakorna och när dom är kalla läggs dom ihop, två och två med smörkräm
Florsocker, att pudra med. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.