Bjöd hem Matjuntan igår påentisdagsskåloch lite plockmat. Älsk på babbel och bubbel . Livet framför allt – ingenting kan tas för givet, menäven att jag tagit min examenoch gjort en Hole in One
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla stadenpå landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Och till maten öppnade vi ett gott rött vin som vänta några år på att få komma upp ur källaren…. Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vattenoch tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Kanske borde jag pröva att göra crèmenpå ljus choklad, med päroncognac. Nu funderar jag på andra sorters starksprit som skulle kunna fungera bra tillsammans med choklad
Väl värt besväret, och populärt hos hela familjen - med andra ord något jag gärna lagar igen. Lägg över på ett fat, torka ur pannan, och upprepa proceduren med resterande mängd gyoza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.