Surkålens hälsofördelar är många med sin nyttiga mjölksyrebakteriekultur och det högre näringsvärdet än till exempel vitkål, men det är även en lättlagad inläggning med lång, naturlig hållbarhet
Därför har det blivit snabba mål. Den här veckan har varit hektisk. Träning och sena kvällar på jobbet. Igår blev det röd linssoppa och varma mackor med pastirma (en kryddad lufttorkad biff enligt wiki)
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande. Var i alla fall tvungen att laga någon slags mat så jag tyckte att kycklingsoppa skulle vara passande till detta väder och förkylningstider
Grytkött stod det på förpackningen med ett bastant stycke vildsvin. Köttet blir förvisso ändå torrt och lite kort i konsistensen men på samma trevliga sätt som mormorst grytstekar
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.