Knådar jag för hand brukar jag fuska lite men brödet blir bättre ju längre det är knådat. 11 msk sirap eller honung. 16 1/2 dl vetemjöl (cirka 400 g). 1eventuellt mjöl tillutbakningRör ut jästen i 37 gradigt vatten i en bunke. 1Blanda isirap, olja, salt och mjöl. 1Bearbeta degen under cirka 15 minuteri matberedaren tills den känns smidig, den ska vara rätt så lös. 1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa icirka 30 minuter. 1Forma bröden, antingentill bullar eller limpor. Låt degen jäsa övertäckt ännu en gång icirka 30 minuter. Bullar tar cirka 10-12 minuter. Limpor tar cirka 30-35 minuter
Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det medtiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Rör i allt utom vetemjölet. Knåda ner vetemjölet och knåda till en smidig deg. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. 220 grader Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter Låt svalna under bakduk på ett galler
Forma runda bröd med skeden och platta tilllite så att de blir jämnare gräddade. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätthonung så att jästen löser sig
Vispa äggen medelvisp. Galet gott med smör och ost på. Recept matbröd, limpor & frallor. Länge sen jag bakade nått bröd, ikvällfick jag litetid över efter träningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.