1 eventuellt
mjöl till utbakningRör ut jästen i 37 gradigt vatten i en bunke.
1 Blanda
i sirap, olja, salt och mjöl.
1 Bearbeta
degen under cirka 15 minuter i matberedaren tills den känns smidig, den ska vara rätt så lös. Knådar jag för hand brukar jag fuska lite men brödet blir bättre ju längre det är knådat.
1 Täck
över degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter.
1 Forma
bröden, antingen till bullar eller limpor. Låt degen jäsa övertäckt ännu en gång i cirka 30 minuter.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Grädda bröden när de jäst klart. Bullar tar cirka 10-12 minuter. Limpor tar cirka 30-35 minuter.
1 När
de är klara, ta ut dem och låt dem svalna på galler.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.