Ljuschoklad pralin med nutella tryffel
Vickibakes
Vickibakes
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2/3 av den smälta chokladen, i skålen med den finhackade chokladen. Rör om försiktigt och låt chokladen ”smälta” samman. Skulle det inte bli helt smält så tillsätt lite mer av den smälta chokladen. Du har nu tempererat chokladen och den borde ha en temperatur på ca 29 grader, värm nu försiktigt upp chokladen till 32 grader Den tempererade chokladen är nu klar att använda.
  • 60 g Mörkchoklad 58%
  • 2 msk nutella
  • 0,5 dl grädde
  • 1 chokladform
  • form
  • Spritspåse
  • 300 g choklad till 16 praliner När du gjort Nutella tryffeln, så är det dags att stöpa skalen till pralinen. Temperera chokladen enligt beskrivningen. Ta fram din form ställ den på en plåt med bakplåtspapper i passande storlek. Fyll upp alla hål helt ( detta tycker jag görs lättast med en spristpåse). När alla hål är helt uppfyllda slå plåten hårt i bordet ca 3 gånger, så chokladen fyller ut hela formen och så den inte är luftbubblor i skalet. Låt formen stå i ca 1 minut och häll sedan ut all chokladen från formen. Låt droppa av och skrapa sedan av så det är rent runt kanterna. Detta görs lättast med en palett kniv/ spatel. Sätt formen i frys eller kylskåp tills chokladen har stelnat. Sätt även bakplåtspappret med choklad i kyl och låt stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.