Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Vispa smöret tills det blir ljust och krämigt (gärna minst 5 min)
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämen med citron när jag bakar tårta. Smörkräm. Fortsätt vispa tills du har den konsistens på smörkrämen du önskar
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Ljus chokladmousse. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset
Bryn färsen i smöret/oljan och pressa i vitlöken. Riv morötterna grovt. Skiva champinjonerna. Krydda köttfärsen med Oregano och tillsätt champinjonerna och morötterna
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Något så enkelt som helt vanlig smörkräm kan verkligen liva upp vilka kakor som helst. Blanda allt till en jämn smörkräm och använd som fyllning i kakor och tårtor
Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak. Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.