Igår eftermiddag kom Josefin över till mig här på söder. . Jag hade köpt jordgubbar, nötter och öl som vi smaskade på medans vi pratade om roliga saker som hänt under veckan
Det ärintelätt att vara miljömedveten laxätare. När jag var liten, var lax en lyxfisk. Vi kanske åt den någon gång då och då, men om den skära fisken stod på bordet var det fin fest eller julafton
Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. Det finns få saker som får mig på så dåligt humör som när jag av olika skäl är tvungen att slänga mat
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Bryn skinkan (inte din, grisens) lätt i smör. Jag ärinte säker på att just enkelheten har präglat mina recept här i Njutbaren men nu kommer i alla fall en rätt som alla kan laga
Och när ekologiska varor inteär dyrare än andra bör vi alltid välja ekologiskt. Då undviker man baciller och dessutom sparar man på maten och kan äta den nästa dag om inte allt går åt
Hyvla alla grönsaker med en potatisskalare och lägg i en skål. Skal ärinte skräp. Härär länken…Jag visade hur man använda rens, skal och rötter som man annars kanske slänger bort när man lagar mat
Danskarna ärinte rädda för fett. Så fick jag syn på ett härligt recept på torsk. Jag upplever det som att danskarna inte har låtit sig bli skrämda av fettsnåla råd precis som fransmännen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.