Vi bor på Värmdö i Stockholms skärgård med naturenbokstavligen utanför köksfönstret så det finns ett överflöd av ätbart i vår närmsta natur som vi nu ska lära känna
Naturensskafferi stå på vid gavel, fylld av. Skogen ger oss svamp, bär och vilt. vistasinaturen, av att åter tända en värmande brasa, se hur de gröna löven
Det regnar idag. Måste vara ett av naturens mest lyckade konstverk. Så då fick jag plötsligt en massa timmar över mitt på dagen och kunde åka iväg och plocka mangold, vilket jag annars skulle gjort efter dagens plåtning
Olika sorters benbuljong från Gammaldags husmanskost Foto MikaelEriksson. Nu har vivarit en vecka i Alanya, vår vintervistelseort på Turkiets Medelhavskust
Midsommarnjutning. Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Nu har nässlorna kommit upp i lagom höjd för att kunna skördas på ett lättsamt sätt. Dagens nässelskörd blev på en liter, ganska hårdpackad i måttet som jag hade med mig ut
Det blirtill att ta en runda inaturen, när det blivitlite varmare. Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått
Oavsett hur man uttrycker sig så tycker jag att tiden går snabbt och det gäller att ta vara på stunden och njuta medan man kan, varför inte umgås med nära och kära genom att grilla korv tillsammans ute inaturen
I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset. Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.