1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Det tar ju trots allt lite längre tid att göra dem än att sleva ihop en tallrik med gröt, göra en macka (även om det är väldigt sällan jag gör en macka, jag är en gröt-tjej) eller en skål med kesella och bär Det händer att jag gör pannkakor på vardagar men då måste jag ställa klockan lite tidigare, och jag har (efter många år av tjatande från David) insett att sömnen är enormt viktig om man vill kunna prestera i gymmet och framförallt om man går på diet och försöker sänka sin fettprocent (nu tänker jag på alla som dietar inför vinterns tävlingar på Decemebercupen och Luciapokalen)
Så häromdagen bestämde jag mig för att testa om det skulle funka att modifiera receptet lite grann. Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås)
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Dessa fick fräsa en stund medlite skivad vitlök och chili i olivolja. Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Men visst är det trevligt att få något att tugga på medans man väntar på att maten ska bli klar. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt. Instagam har flödat med just detta bakverk från många konton det senaste, så idag har jag faktiskt gjort slag i saken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.