½ dl röda linser. Krydda med paprikapulver, oregano, lite chilipulver, persilja, salt och peppar. 500 g blandfärsen klick smör1 gul lök2 stora morötter½ dl röda linser3 msk chilisås1 liten burk majs6 dl vatten1 köttbuljongtärning1 dl vispgrädde2 tsk paprikapulver1 tsk oreganoen näve hackad färsk (eller fryst) persiljasalt, svartpeppar och lite chilipulverGör så här. Tillsätt chilisås, vatten, buljongtärning, linser, majs och rivna morötter och låt småkoka 15 minuter
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Mixa linser, paprika och champinjoner till en slät puré. Koka linserna i 10 minuter. 1 dl röda linser. Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Lägg i kastrull och täck med vatten, häll på en matsked salt. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.