Du kanske tror att höstens färg är glimmande gul, flammande röd eller rostigt brun. Fel, fel, fel. Nja, lite rätt kanske, men oktober månads färg är definitivt rosa
Känns som jag trycker in lite julsmaker lite här och där just nu. Lite apelsin där, lite kanel där och varför inte smaksätta favoritdesserten pannacotta med lingon
Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning
Igår provade jag göra lingonpannacotta och självklart använder jag gelésocker istället för gelatin. Lingonpannacotta1,5 dl lingon2,5 dl grädde0,5 dl gelésockerKoka ihop lingon och grädde i någon minut
Lingonpannacotta. Lingonpannacotta. Lingonpannacotta. Häll vaniljpannacottan ovanpå lingonpannacottan i ett lika tjockt lager, ställ kallt i minst 3-4 timmar
Sista rätten är en lingonpannacotta med pepparkakssmul på toppen. Lingonpannacotta med pepparkaksströssel2 st gelatinblad1 st vaniljstång1 dl rårörda lingon5 dl vispgrädde0
Lingonpannacotta med pepparkaksströssel (4-6 personer). Go kväll. I lördags hade vi gäster hemma och jag som alltid tycker om att testa nya recept lät gästerna och maken agera smakpanel
Pannacotta med Dolce Latte och pistaschströssel, Pannacotta med mango och vit choklad, Saffranspannacotta, Hjortronpannacotta med passionsfrukt, Moccapannacotta, Yoghurtpannacotta med kanel- och kakaokryddad nöttopping, Lingonpannacotta
För tre år sedan bjöd jag på Nipple Dreams, för två år sedan bjöd jag på lingonpannacotta med vit choklad, och förra året fick en fräsch rödbetssmoothie stå för det rosa oktoberinslaget
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrö, vaniljstång, grädde, socker, kanelstång och lingon i en kastrull och koka på svag värme i ca 10 minuter
Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.