Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Bred ut lite mer än hälften av lingonen i pajskalet och häll kolasåsen över. Lägg vetemjöl, pekannötter och socker i skålen till en matberedare med kniven monterad
Kolasås gör du genom att koka upp lika delar grädde, strösocker och ljus sirap. Lingon passar bra tillsammans med pepparkakskryddorna och lingon och kola är ju som gjorda för varandra
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Att koka kolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Kram // A Kolasås. Den är inte sockerfri och inte nyttig men ack så god
Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.