Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Jag har ett elektriskt rullrånsjärn vilket gör det hela mycket enklare än att ha en gammeldags som man värmer på spisen
Jag har märkt en ökning av träffar på recept medrullrån. Denna gång med ljuvlig smak av kardemumma. Till ca 25 rullrån. Låt svalna innan du packar dem i en kakburk ca 25 rullrån
Lägg genast kakan på en handduk, och rulla ihop den med hjälp av en rundstav. Ca 35 stycken1½ dl kallt vatten1½ dl strösocker1½ dl vispgrädde1½ dl smält margarin1 tsk vaniljsocker3 dl vetemjölBlanda alla ingredienser till en jämn smet
Idag visar jag receptet på Kickis rullrån. Som ni ser har jag provat både skålar och rullrån, får se om jag tar mig tid och gör några strutar också innan jag lämnar tillbaks järnet
Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.