Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Rosta nötter/mandlar hastigti en varm, torr stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna och hacka grovt med en vass kniv • Vispa grädden ganska löst, den får intebligrynig och ställ undan i kylen • Mosa lingonen med en visp några minuter så att bären blirlitefluffiga • Blanda ihop grädde och bär och servera iportionsskålartillsammans med nöt/ mandelhacket
Månadens sötsak har temat syrligt, och kanhända känns det motsägelsefullt att en oknusslig blogg. Men se det tycker inte jag – jag älskar sötsaker och jag älskar att baka
Det är verkligen sommaren tillvaratageni ett litetglas. Nu när jordgubbarna har börjat blilitebilligare blev jag väldigt sugen på att ta tillvara på dem på olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.